09 февруари 2022

"Невероятните приключения на Кечи и Българ" от Неделчо Богданов (книга-игра)


 

 

При други обстоятелства не бих седнал да чета детска литература, но в този случай имах два силни аргумента:

 

  1. Книга-игра

  2. История в света на Българ (вече и Кечи), на който съм фен

 

На първо място, хубавото и цветно книжно тяло привлича вниманието – да лансираш новия си герой чрез съвместно приключение с култовия Българ изглежда като добра стратегия. Феновете на едноименната анимация трябва да са доволни, тъй като винаги искат още от нея. Страниците са изпъстрени с хубави илюстрации, които са и част от механиката на играта – в някои от тях има скрити числа, които трябва да бъдат открити от читателите. Може да звучи прекалено лесно, но не е. Дори аз се затрудних на някои от илюстрациите, а съм доста по-голям от целевата група на произведението.

 

Да, самата история може да се определи като линейна, но пътищата до края ѝ са разнообразни. Читателят се среща с много от познатите му вече герои, а самите приключения, през които преминават Кечи и Българ, са исторически обвързани. Могат да се научат интересни образователни факти и да се изпитат знанията на играча.

 

Любителите на анимацията знаят, че мечтата на Кечи е да стане най-известният влогър и самите страници на книгата наподобяват интернет браузър. Приключението се състои от 4 изпитания, в които сюжетът се върти около пътуване във времето. Събират се медали, които на практика са постижения обвързани с добри избори.

 

Забавлявах се с книгата и историята беше интересна. Всяка книга-игра, която може да привлече нови почитатели на жанра, е добре дошла. 

 

Пожелавам на Неделчо Богданов още интерактивни произведения!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.