08 април 2023

Stormworm+ - компютърна игра

 

Представете си, че годината е някъде около 2001-ва. Фен на техно музиката си е взел модерната по онова време Nokia 3310 и играе на „змията”. Пуснал е електронна музика на уредбата и е употребил някакви субстанции. Бихте ли искали да погледнете през очите му в този момент? Ако отговорът е „да”, стартирайте Stormworm+!


Играта е пусната за компютър през 2016 година от Afrobeast PTY. LTD., като е претърпяла промени от 2014 година, когато е била за Android и се е казвала просто Stormworm.

Но да се върнем при рейвъра с
Nokia 3310 в ръка, когото спокойно може да наречем и визионер. Действието се развива на нещо като планети, които са 3D и с различни форми. Цялата феерия от цветове и въртене би могла да предизвика главоболие, но с това бързо се свиква. Музиката, за съжаление, представлява една песен, която сменя темпото си с напредването на скоростта на играта, но за сметка на това е много подходяща и се вписва идеално в цялостната обстановка. Докато змията расте, е възможно играчът да си помага с бонуси, които да съкратят дължаната ѝ наполовина или да увеличи резултата си с хиляди. А голямото удоволствие, в крайна сметка, се състои в това да подобриш своя рекорд на съответното ниво или този на някой друг, ако си достатъчно задобрял и инвестирал нужното игрово време за целта.

Нивата могат да са с формата на сфера, куб, хапче, гума или капка и правят геймплея различен и уникален. Освен избор на ниво, има и няколко режима на игра:

* Класически – има бонуси, а скоростта се увеличава постепенно

* Прост – няма бонуси и скоростта не се променя

* Екшън – има шипове, но за сметка на това и щит срещу тях

* За време – играчът има 2 минути, всяко увеличаване на змията възстановява 5 секунди

Като бонус, в
Steam има 36 постижения за отключване, които да мотивират допълнително играча да постига по-високи резултати. Напълно възможно е след всяко умиране да си кажете „хайде още една игра” и така да натрупате много часове на сметката си. Играта с течение на времето е станала безплатна, така че нищо не ви коства да разпускате с нея от време на време...

Линк към Steam

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.