07 юли 2022

"Пробив в NBA" от Майкъл Майндкрайм (книга-игра)

 

 

Тази книга-игра слага край на своеобразната баскетболна трилогия на автора. Сюжетно се доближава повече до „NBA – Краят на коридата”, понеже за добро или лошо, отново липсва Суперагентът. Надграждането се състои в това, че като новоназначен треньор на Демоните от Торменто, този път трябва да спечелиш титлата в рамките на три сезона. Реалистичното тук е, че имаш възможността да подобряваш отбора всяка година и така да стигаш все по-далече в плейофите. 


Какво ми хареса:


+ За трети пореден път (направо си е хеттрик), икономическата/мениджърска част на играта ми хареса най-много. В зависимост от трудността, разполагаш с различен бюджет, а спрямо решенията ти зависи дали ще наблегнеш повече на пари в брой или годишни приходи.

+ Вкарани са различни похвати, които да направят привличането на баскетболисти разнообразно при всяко преиграване: забранени играчи, допълнителни показатели като престиж, зала и мажоретки, които са решаващи при купуването на определени играчи.

+ Намалено количество тестове за знания относно съответния период в NBA. При предишните две книги количеството им беше досадно по-голямо, но с времето Майкъл изглежда си е взел бележка. Шансът при разиграването на самите мачове също не е така решаващ както преди.


Какво не ми хареса:

- Отново се изискват прекалено много знания за NBA от онова време. Тогава това е било страхотно за запалените фенове (главно само за тях), но към днешна дата не е така. Някои от отборите вече не съществуват и са с нови имена и седалища.

- Книгата е доста трудна и на кежуъл играчите няма да им е леко. За постигането на добри резултати и разучаването на тънкостите ѝ, ще са нужни доста преигравания. Това, естествено, може да се брои като плюс за хардкор геймърите, които и до днес преиграват книгата с голямо удоволствие и сравняват резултатите си на форума за книги-игри. 



Препоръчвам "Пробив в NBA" главно на заклетите играчи, които ще минат няколко пъти през книгата и ще разкрият тайните ѝ, докато не постигнат оптимален резултат. В нея има много възможности за различни преигравания, което прави притежанието ѝ още по-ценно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.