04 декември 2022

Примерно изиграване на "Самотния вълк 2 - Пламък над Водата"

 


Основната цел в книгата е възвръщането на Сомерсверд. Второстепенната цел е да достигнете Дюренор възможно най-бързо, като междувременно останете живи и здрави.

 

Каква е целта на това разиграване?

 

Книгата може да бъде премината по много различни начини. Това минаване се съобразява със следните критерии, подредени по важност:

 

  1. Приемаме, че това ви е първата изиграна книга-игра, с изключение на някои предмети.
  2. Събиране и използване на възможно най-много предмети
  3. Избягване на възможно най-много битки, особено срещу силни съперници
  4. Разглеждането на възможно най-много илюстрации в книгата

 

 Да започваме!

 

Предлагаме следните Дисциплини:

 

  1. Близост с животните – жизненоважна, за да ви позволи да срещнете нудници (зависи кое издание на книгата играете)
  2. Мозъчен щит
  3. Шесто чувство, Ловуване и Лекуване са полезни по време на това приключение. Ако вашето БОЙНО УМЕНИЕ е ниско, Мозъчен взрив може да бъде много по-надежден от Боравене с оръжие

 

Възможно е да завършите приключението само чрез Близост с животните, ако играете редактираната версия на книгата. Ако нямате това умение, тази версия ще ви въвлече в много трудна битка.

 

Екипировка

 

В началото на приключението ви дават Печата на Хамердал, след което може да изберете два от предметите посочени по-долу. С други думи, едно оръжие и един предмет.

 

Изберете едно от следните оръжия:

 

  • Меч
  • Къс меч
  • Боздуган
  • Тояга
  • Копие
  • Дълъг меч

 

От следните предмети изберете Щит, всеки друг ще бъде изгубен рано в книгата:

 

  • Щит (Специален предмет)
  • Ризница (Специален предмет)
  • Лечебна отвара (Раница)
  • Храна (Раница)

 

Имайте предвид, че ще изгубите всички Оръжия, Предмети от Раницата и Ризница рано в играта.

 

Полезни Предмети от предишни книги-игри:

 

  • Всеки Предмет от Раницата, или Оръжие от първа книга, ще бъде изгубен рано в приключението.
  • Медальон на Кристалната звезда (Специален предмет): след корабокрушението, ако не извикате на помощ рибарите, след което се насочите на запад по брега, има вероятност да ви ухапе змия, и този предмет ще бъде нужен да разрежете раната и изсмучете отровата. Също така, по-натам в приключението, той ви помогне да разпознаете могъщ враг.
  • Златни крони – парите са от значение за достигането на Порт Бакс. Максимумът, който може да пренесете в това приключение е около 36 Златни крони, ако сте минали по отпималния път в първата книга и рибарите не са ви ограбили.

 

Маршрут

 

На борда на „Зеленият скиптър”

 
 

Епизод 1: Бийте се с пристанищните разбойници до смърт, и ще получите улика, която ще ви помогне да разпознаете враг по-късно (на 333 и 67).

 

Епизод 300: Могат да се случат 5 различни неща и има 30% шанс да бъдете въвлечени в битки срещу пирати и драккарим.

 

 Епизод 240: Когато подушите пушек, не влизайте в трюма.
 


По-късно, ако искате да претърсите каютата на капитана, не се опитвайте да разбиете ключалката, освен ако нямате Ум над материя (на 287).

 

 

 

Епизод 175: Тук има 50% вероятност да изпуснете тази част, но е възможно да бъдете поканени или от капитана, или от екипажа. И в двата случая може да играете срещу тях  – ако сте срещу капитана, Дисциплината Шесто чувство ще ви помогне (на 12).

 

 


Епизод 197: Задава се буря и има неизбежна вероятност от 10% за внезапна смърт. Ако оцелеете, корабът потъва и губите Ризницата, ако притежавате такава.

 

Град Рагадорн

 

Западен Рагадорн

 

Епизод 141: Игнорирайте лодката и се насочете към брега, или ще загубите както своята Раница, така и Щит.

 

Епизод 337: Когато стигнете брега, изяждате плода, който намирате на дърветата, а също така имате възможността да приберете 2 Хранения в Раницата. Дисциплината Ловуване ви подсказва, че това е ларнума (на 139). Насочете се на изток (на 27), тъй като на запад има змия и пренощувайте (на 27).

 

Епизод 312: На следващата сутрин слезте от дървото и дайте знак на каретата (на 117), качвате се върху нея и плащате да се возите на покрива ѝ (1 Златна крона), или вътре (3 Златни крони), в посока Радагорн.

 

Епизод 148: В Рагадорн, най-бързият и безопасен маршрут е да се насочите на изток (на 181), спирайки се в магазин, в който да си купите евтино оръжие. 

 


Може да си купите и Пухено одеяло, но то е безполезно.

 

 

 

  • Ако поемете по Северната улица (на 122), няма да може да си купите оръжие.
  • Ако поемете по Южната улица (на 323), трима мъже ще започнат да ви следват и е по-добре да избягате, тъй като сте невъоръжени.


Епизод 186: Намирате се пред станцията за карети. Вижте секцията Дивите земи.

 

Източен Рагадорн

 

Епизод 141: Ако сте били спасени от рибарите (278), те ще задигнат вашата Раница (не само предметите), цялото злато и специални предмети, включително Печата на Хамердал и Щита.

 

Епизод 194: Най-напред, претърсете рибарската лодка (на 86), за да откриете някакво злато, оръжие и следа: етикет с адреса на таверна, след което се насочете в тази посока (129).

 

Епизод 4: В таверната, веднага се изправете срещу рибарите (на 104), или печатът завинаги ще бъде изгубен.

 

 

Тръгнете след тях (на 231), за да се сдобиете с още злато, друго оръжие и Печата на Хамердал. Ако го изгубите, няма да може да достигнете Сомерлундското посолство в Порт Бакс и мисията ви ще се провали.

 

Епизоди 24 / 253: Не използвайте Дисциплината Проследяване, ако искате да се сдобиете с нова Раница. Може да проучите Гробницата на площада (на 24), след което да се върнете обратно на запад (253) и юг (303), хванете крадеца в магазина (173) и да получите награда (на 91). Изберете нова Раница и 2 Хранения. Продължете по улицата, спрете в ковачницата (на 266), и продайте едно от новите ви оръжия, за да увеличите златото си за играта на хазарт (не купувайте нови оръжия, дори това да ви дава бонус към вашето Боравене с оръжие), след което отидете при станцията за карети (на 32).

 


 

Дивите земи

 

Епизод 136: Възможно е да нямате достатъчно пари, за да си купите билет (ако сте били ограбени от рибарите, със сигурност няма да имате). Трябват ви поне 22 Златни крони, за да се доберете до Дюренор в безопасност. В игралната къща отсреща (на 238) е лесно да се спечели: приложете малко статистика и математика и ще установите, че средната печалба на рунд ще бъде 0,8 Златни крони. Ако изгубите всичките си пари, няма да може да стигнете до Дюренор. След като вече имате поне 22 Златни крони, си купете билет до Порт Бакс.

 


Епизод 10: По време на първата част на пътуването, ако имате билет, има 40% шанс да спрете при светилище (на 51), където може да се сдобиете с 1 Хранене от Лаумспур. В противен случай, ще срещнете хора, които ще настояват да заплатите 1 Златна крона такса (195 или 339).

 

Епизод 39: На смрачаване, каляската спира пред странноприемница. Покажете Билета (346), за да докажете, че сте си платили таксата, след което платете 1 Златна крона за стая, или няма да видите следващия изгрев (280). На следващия ден, кочияшът загива при инцидент – използвайте Дисциплината Шесто чувство (на 42), за да научите нещо относно него.

 

Епизод 168: Когато ситгнете село Горн, не се тревожете ако нямате пари, защото някой от спътниците ще ви помогне.

 

Епизод 314: След като сте в стаята си, Дисциплината Ловуване (290) ще ви предупреди да не ядете предложената ви храна.

 


 

Слезте надолу по стъпалата, за да откриете кой се е опитал да ви отрови, като помните следата от пристанищните разбойници (епизод 268 и следващите).

 

 

Бележка: Иронично, но ако оцеляването ви е приоритет, най-добрата опция е да нападнете Халворк (на 60) (макар той да не е убиецът).

 

Епизод 33: Избягайте от стражата през задната врата (88). Най-бързият начин да се измъкнете от ситуацията, е да вземете кон и да напуснете селото (на 150).

 

 


Дисциплината Маскировка ще ви даде допълнителен избор: да се скриете в колата със сено (на 82) и да посетите ковачница (55).

 



В нея ще може да си купите Дълъг меч за 12 Златни крони. След това излезте през задния вход (на 3), вземете кон и избягайте.

 

 

Епизод 150: Когато достигнете разклонението, десният път (334) е най-безопасен, ако имате Близост с животните. Идете при кулата (115) и използвайте Печата на Хамердал (80 и 15), за да получите помощ от рицаря: ще ви даде някои предмети, включително Отвара от Лаумспур и паролата „Залез”, която да бъде казана на граничния мост водещ към Дюренор.

 

  • Ако нямате Близост с животните, трябва да поемете по левия път (на 261). Разгонете цалите (95 и 28) и помогнете на ранения, но не претърсвайте багажа му.

 

 

Мъжът всъщност е могъщ (БУ 22, И 30) немъртъв хелгаст, и ще ви е нужно Магическото копие, което тъкмо сте извадили от гърдите му (на 106), както и Дисциплината Мозъчен щит, за да се биете с него. Този бой ще е до смърт.

 

Епизоди 232 / 307: На моста, използвайте или Печата на Хамердал (223), или Паролата, за да си осигурите достъп до кралство Дюренор.

 

Кралство Дюренор

 

Епизод 265: Няма големи опасности в града Порт Бакс.

 

 


 Трябва да използвате Печата на Хамердал, за да си осигурите Червен пропуск.

 


 

Може също да похарчите много пари, за да се сдобиете с безполезен Бял пропуск или опасни Фалшиви документи. След като вече имате Червен пропуск, може да отидете в Сомерлундското консулство, където да се срещнете с главния лейтенант Ригар.

 

Епизод 31: На път за Хамердал, столицата на Дюренор, ще бъдете атакувани от група немъртви хелгасти.

 


Това е битка, която не може да бъде спечелена, така че бягайте. При лош късмет със случайните числа, има 50% шанс за внезапна смърт, преди достигането на спасителния епизод 311.

 



Епизод 299: При входа на тунела, ако имате Близост с животните, може да дадете Магическото копие на Ригар (на 188), в случай, че то е у вас. Само без това оръжие ще може да срещнете нудниците и ще получите помощта им, за да се измъкнете от други хелгасти. 

 


Имайте предвид, че Ригар така или иначе ще умре, без значение дали ще му дадете копието.

 

 
  • Ако нямате Близост с животните, продължете и използвайте Магическото копие, за да елиминирате бързо всеки хелгаст, който ви се изпречи (няма да водите нормалните битки срещу тях)

 

Епизод 349: Не нападайте дюренорските войници (284): те са на ваша страна и ще ви ескортират до краля на Дюренор.

 


 

Сомерсверт

 

Епизод 9: Лорд Аксим от Райм ви придружава, за да се срещнете с крал Алин IV на Дюренор. 

 

 

Там, показвате Печата на Хамердал на краля и той ви дава легендарния Сомерсверд. Без значение дали имате Шесто чувство или не, ще се сдобиете с всички качества на това вълшебно острие.

 

 

Също така, Мадин Рендалим ще възстанови цялото ви здраве и ще ви даде силна Отвара от Лаумспур.

 

Епизод 152: След две седмици, дюренорският боен флот е готов за отплаване, но пътуването е изпълнено с лоши знамения.

 

Епизод 100: Флотата на Дюренор е атакувана от кораби-призраци. Скочете на палубата на вражеския главен кораб (на 30), използвайте Шесто чувство, за да избегнете нападение срещу вас (на 272), докато се измъквате от зловещия трюм. След това ще трябва да се справите с един ранен хелгаст (на 5).

 


 Изследвайте наблюдателната кула (на 328) и използвайте Медальона на Кристалната звезда, за да идентифицате предателя Вонотар (113). Атакувайте го, за да избегнете следващи битки (на 73). 

 

 

Магьосникът ще избяга, затова тръгнете след него (на 109), макар, че той ще се измъкне, за да се появи отново в трета книга.

 


Епизод 225: Когато посред нощ стигнете пристанището на Холмгард, отчаянието се превръща в радост, и на зазоряване силата на Сомерсверд покосява лорд Загарна. Така мисията е изпълнена!

 


 Линк към книгата в pdf формат (след регистрация)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.