23 декември 2022

Interactive Horror Stories - компютърна игра

 


Попаднах случайно на тази интересна (и безплатна) текстова игра в Steam. Пусната е в платформата в края на 2019 година от турското Aslan Game Studio. Видно разработчикът, който за съжаление е преустановил дейност заради лошите финансови резултати на последната си игра, е фен на книгите-игри. В самото описание е сложил "Choose your own adventure" style nightmares. Звучи примамливо за мен, ще я пробвам!

 

Играта предлага седем хорър истории, които не са особено дълги и с по 2-3 завършека. Единствената, която е малко по-различна от другите, е „Madness in Infinite Loop”. В нея играчът трябва да открие правилната последователност от действия, за да стигне до финала. Сюжетът е доста познат: всяка сутрин се събуждате и изживявате един и същи ден – понеделник. Дори самоубийствата не помагат и всичко се повтаря отново. Вероятно има не малко филми с подобен time loop сюжет, но лично в моето съзнание веднага изниква Омагьосан ден (Groundhog Day) от 1993 година. Тук трябва да призная, че потърсих указания как да я мина, защото каквото и да пробвах не сработваше...

 


За графиката няма много какво да се каже – текстът просто излиза върху тематичен фон свързан със сюжета. Няма дневник или показатели, а единствено избори. В историята “Ouija” има лека раздвиженост по едноименната дъска, но то също е фиктивно и предварително зададено.

 

Не отсъстват и характерните за подобни игри постижения, който правят нещата по-интересни и пораждат желание за „лов” у играча.

 

Играта е готина, отделете ѝ няколко часа – на мен ми трябваха общо 2.5 часа, за да завърша историите по веднъж. Самата литература е на добро ниво, а сюжетите са интригуващи и страшни. Пробвайте! 
      
Линк към Steam

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.