23 януари 2023

"Карибски вълни 2: Съкровището на Вълчицата" от Недялко Петров (книга-игра)

 


Сър Джеймс Елиът вече е капитан на малкия слуп „Либърти”, когато по време на едно рутинно кръчмарско сбиване, съдбата го среща с Мерседес – дъщеря на легендарната жена-пират Черната вълчица. Той се съгласява да ѝ помогне в търсенето на скритото съкровището на нейната майка, но между тях и крайната цел застават капитан Колинс (бащата на фаталната Кармен) и Лупин – бившият спътник в живота и мореплаванията на Вълчицата, който се явява и пастрок на Мерседес... Звучи малко сложно, но всъщност не е. Грабвайте втори брой на Списание за книги-игри и проследете развитието на историята!

Недялко Петров е написал още един разказ-игра, който не е особено труден за минаване и би бил подходящ за тийнейджъри. Отново имаме класическо пиратско приключение, в което се преминава през 2-3 решителни ситуации, избор на умения (отново три, но този път с готови варианти на разпределени точки), кодови думи и този път точки Отношения, вместо Слава. Може и сами да се досетите, че засегнатите отношения са между Джеймс и Мерседес. Тук е използван вече познатият ни похват, който Майкъл Майндкрайм навремето приложи в „Тъмната страна на земята”, а именно романтични отношения, които да предизвикат трепети у юношите четящи произведението.

Тази втора част е двойно по-голяма откъм брой епизоди и отново поддържа интереса ни до края. Третата част загатва да проследи опитите на главния герой да получи своето отмъщение като убие капитан Колинс, а след това да стане и губернатор на Ямайка. До него отново ще бъде верният му приятел Гаскон, както и Меседес. Но каква ще бъде нейната роля в живота му зависи най-вече от това, как сте си изиграли картите при епизодите, даващи точки Отношения...

Линк за безплатно сваляне на "Карибски вълни 2": Съкровището на Вълчицата" (след регистрация): ТУК

Линк към безплатна апликация в Google Play: ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.