08 януари 2023

Friday the 13th: Killer Puzzle - компютърна игра

 



Помогнете на легендарната хорър икона Джейсън Ворхис да издебне и убие хора сред повече от 100 нива в тази забавно извратена пъзел игра. Джейсън ще тероризира жертви от районите за къмпинг около езерото Кристъл Лейк до многоетажните сгради на Манхатън, от строго охраняваните затвори до космически станции... и отвъд тях!

 

С този анонс през април 2018 година, студиото Blue Wizard Digital пуска в Steam играта Friday the 13th: Killer Puzzle. По-голяма част от съдържанието ѝ е свободно (7 безплатни и 4 платени нива), като има възможност за допълнителни покупки на оръжия и скинове на Джейсън. Нека разгледаме основните гейм модове:

 


Play

Това е главният тип игра – след кратко въвеждащо интро, разбираме как Джейсън се е озовал тук (на круизен кораб, на плажа, в увеселителен парк или някъде другаде), след което започва веселбата. Върху карта с шахматни квадратчета, сред различен интериор, са позиционирани жертвите. Фигурката на нашия сериен убиец може да се движи само в четирите основни посоки, като движението продължава докато нещо или някой не се изпречи на пътя му. С отключването на новите нива се появяват различни екстри като котки, полицаи, изходи за бягство на преследваните, огньове и дори телепорти в по-футуристичните сетинги. Постепенно персонажът вдига нива, които отключват различни оръжия, правещи убийствата по-забавни. След като разчистим картата, на мястото обозначено с X се появява последната жертва, на която правим нещо като Fatality – по примера на поредицата NBA на EA Sports трябва да застопорим движеща се стрелка на определено място. Следва зрелищно, кърваво убийство. Джейсън през цялото време си говори с мъртвата му майка, представляваща глава без тяло в горния ъгъл на екрана. Там може да поискаме съвет как да процедираме с нивото или дори да изгледаме на забавен каданс цялото му плейтрю.



Daily Death
Това е всекидневно предизвикателство, при което в продължение на 13 дни играта предоставя по едно ниво. Разликата тук е, че не може да ползваме помощ от обезглавената майка на Джейсън, а трябва сами да наредим пъзела.


Murder Marathon
Това е най-разтоварващата и неангажираща част от играта. Тук изпълняваме само така наречените по-горе „фатали” на жертвите. Целта е да се направят възможно най-много поредни успешни такива на фона на готина рок музика, изпълнявана от реални (макар и не широко известни) групи.

Прекарах си приятни над 7 часа с играта, ако харесвате хорър и малко кръв в анимиран вариант –  пробвайте я! 

Линк към Steam


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.