14 януари 2023

"Мината на Орките" от Джейсън Дарк (електронна книга-игра)


След като в „Бягство Призори” помогнахме на младия принц Родерик да се измъкне от замъка на баща си заедно с личния си телохранител джуджето Кирби, Джейсън Дарк решава да ни разкрие нещо повече за миналото на ниския, но могъщ воин. В едноименната мина е затворен и измъчван елф, който знае ценна информация за местонахождението на отдавна изгубената драконова сфера. Военните сили на кралство Адуир възлагат на Кирби задачата да отиде в тази мина, да помогне на приятелския елф и научи какво всъщност се случва там.


Традицията от „Бягство Призори” се запазва и тук - отново имаме ролева игра пренесена в книга, под формата на соло приключение. Авторът продължава да предразполага със своя глас и коментари, а по-свободният литературен стил ни освобождава от усещането, че четем класическа книга-игра.

Показателите на Кирби са: Сила, Ловкост, Мъдрост и Обаяние, а проверките (както си му е редът) се изпълняват с шестстенни зарове. По време на приключението ще събираме предмети, ще внимаваме със своите точки Живот, и по наша преценка ще използваме Молитви, с чиято помощ да се измъкваме от трудни ситуации. В тази първа част от хрониките за джуджето, действието завършва при самата мина, а какво го чака вътре, се очаква да разберем във втората част „Мината на Орките II: Надолу!”. Можем да очакваме вълнуващ dungeon crawl, криещ опасности и неизвестност...

Какво друго, освен атмосферата на „Битки Безброй” и „Кървав меч” ме впечатли тук? Приликите с фен-фикшъна, който преди време написах по любимата си книга-игра от детството – „Тъмната страна на земята”. Там описвам неволите на джуджето Борик, което търси изгубен рубин, паднал от короната на демонски властелин. Разбира се, сходствата (доколкото ги има) са чисто съвпадение, и двамата с Джейсън Дарк се забавляваме приятелски на този факт.

Можете да подкрепите автора, като закупите тази книга-игра от следните места:

Линк към Ozone

Линк към Biblio

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.